کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید خواص میوه جات

آلبالو و گيلاس

همه ما از مصرف گيلاس تازه در يک روز گرم تابستاني کنار جاده لذت مي بريم. ميوه اي که داراي چربي کم و فيبر زياد است. اگر شما يک درمان گياهي را قبول داشته باشيد قادر خواهيد بود که گواتر مزمن را با خوردن گيلاس درمان کنيد.

آلبالو از جمله غذاهايي است که داراي 3 ماده مغذي بتاکاروتن، ويتامين C و ويتامين E  مي باشد که اغلب به عنوان آنتي اکسيدان به کار مي رود.

اين سه ماده مغذي تشکيل يک سد دفاعي را برعليه راديکال هاي آزاد مي دهند که اين راديکال هاي آزاد موجب مسموميت هاي شيميايي اشعه راديواکتيو، اشعه خورشيد مي گردند. دانشمندان معتقدند که راديکال هاي آزاد مي توانند باعث خرابي سلول ها و ايجاد سرطان، کاتاراکت و حملات قلبي شوند.

طبق بررسي مؤسسات کشاورزي افرادي که روزانه 1 يا 2 بار آن غذاهايي که داراي آنتي اکسيدان مي باشد استفاده کنند 4 مرتبه کمتر به کاتاراکت مبتلا مي شوند.

به نظر مي رسد که غذاهاي آنتي اکسيدان دار با سرطان نيز مقابله مي کنند. در طول 20 سال تحقيقاتي که در کشور فنلاند بر روي 4000 نفر انجام شده مشخص گرديد، که غذاهاي حاوي آنتي اکسيدان در افراد غير سيگاري باعث مي گردد که کمتر به سرطان ريه مبتلا شوند.

هم چنين در زنان، مصرف غذاهايي با آنتي اکسيدان بالا باعث مي گردد که خطر ابتلا به سرطان دهانه زهدان به نصف کاهش پيدا کند.

هم چنين آنتي اکسيدانها در جلوگيري از به هم چسبيدن گلبولهاي قرمز که باعث به وجود آمدن گرفتگي عروق قلب مي گردد نقش مؤثري دارند.

آلو؛ بهترين درمان يبوست

اين ميوه كم و بيش در مناطق مختلف پرورش مي يابد كه داراي انواع مختلفي مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سياه ، آلوچه و … مي باشد و در تهيه غذاهاي مختلفي مثل : مرغ ، كوفته ، خورشت به، خورشت سيب ، خورشت اسفناج و فسنجان بكار مي رود. آلو داراي خواص درماني چون ضد يبوست ، برطرف كننده تب ، صفرا ، خشكي مزاج و غلظت خون است.

خواص تغذيه اي و درماني آلو :

* آلوي سياه حرارت دروني بدن را فرو مي نشاند.

* آلو حالت تهوع را از بين مي برد. از اين رو افرادي که به حالت تهوع و سرگيجه مبتلا مي باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو بمکند.

* آلو ضد تب و سردردهاي صفراوي است.

* آلو طبيعتي سرد دارد ، پس براي افراد گرم مزاج مناسب است.

* آلوي سياه در مبتلايان به خارش بدن مانند خارش پشت، زيربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.

 طبيعي ترين، بهترين، و بي خطرترين راه معالجه يبوست و بواسير ، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوي خشک است که بايد آن را به شکل پخته يا خيس کرده مصرف کنند.

* آلو تقويت کننده و تنظيم کننده دستگاه هاضمه است .

* خوردن آلوي تازه يا پخته و يا کمپوت آلو براي درمان بيماران مبتلا به روماتیسم ، نقرس و تصلب شرائين مفيد است.

* مصرف آلو به صورت پخته براي افراد ضعيف و مسن بهتر است، زيرا آلوي خام ديرهضم مي شود.

* آلو در معالجه   کم خونی ، ضعف و ناتواني و خستگي جسمي مفيد است.

* آلو سرشار از ويتامين هاي آ و سی ، کربوهيدرات ( مواد نشاسته اي )، آهن ،کلسیم و ساير املاح مي باشد.

* آلوي خشک براي مبتلايان به سوء هاضمه بسيار مفيد است.

* برگه آلو، بهترين ضد سم مي باشد.

* برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظيم مي نمايد.

* غني از منیزیم سدیم فسفر و پتاسيم است.

* به مقدار كافي فيبر غذايي را براي بدن تامين مي كند.

* در حفظ سلامتي كبد موثر بوده و باعث سم زدايي از سيستم گوارشي مي شود. همچنين در مبارزه با عفونت و تب هاي روده اي بسيار حائز اهميت است.

* از آنجا كه حاوي مقدار زيادي فسفر است، در افزايش قدرت فعاليت هاي ذهني تاثيرگذار مي باشد.

* نوشيدن آب آلو در دفع انگل هاي معده بسيار موثر مي باشد.

پژوهشگران معتقدند از آلو مى‏توان به عنوان ضدعفونى‏كننده غذا استفاده كرد. آلوى خشك خواص ضد ميكروبى دارد كه مى‏تواند خطر آلودگى گوشت را كم كند. افزودن آلو يا عصاره آن به گوشت قيمه شده، به ميزان قابل توجهى از رشد ميكروب ها جلوگيرى مى‏كند.

هر چند  ادویه نيز مى‏تواند نقش مشابهى ايفا كند، اما عصاره آلو طعم اندكى دارد و به همين دليل طعم اصلى غذا را تغيير نمى‏دهد. افزودن 3 درصد عصاره آلو، بيش از 90 درصد مانع از رشد ميكروب ها مى‏شود. آلو به دليل كمك به مرطوب ماندن گوشت، كيفيت گوشتى را كه دوباره گرم مى‏شود، بهبود مى‏بخشد.

ارزش تغذيه اي طالبي

طالبي يكي از پرطرفدارترين ميوه هاي فصل تابستان حتي در آن سوي دنياست و به خاطر عطر و طعم دلپذيرش بسيار محبوب است. نام انگليسي آن Cantaloupe است كه از نام يك دهكده در ايتاليا به نام Cantalup  گرفته شده كه در اين محل طالبي براي اول بار در سال 1700 ميلادي كاشت شده است. طالبي متعلق به خانواده خيار و كدو است. گرمك و طالبي، شبيه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشكي شباهت زيادي به خربزه دارند با اين تفاوت كه پيش از خربزه مي رسند و لطيف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبي و گرمك از ميوه هاي پرآب فصل تابستان است. طالبي شيرين و خوشبوتر از گرمك است. قسمت هاي مورد استفاده طالبي و گرمك عبارتند از:

ميوه و تخم ميوه.

فوايد تغذيه اي طالبي

طالبي يكي از بهترين منابع ويتامين A است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبديل به ويتامين A مي شود. در يك فنجان آب طالبي فقط 56 كالري انرژي وجود دارد ولي 129% نياز روزانه ما به ويتامين A را تامين مي كند كه تاثير آن در بهبود بينايي و پوست بدن بر همه واضح است.

طالبي يكي از غني ترين ميوه هاي حاوي ويتامين C است. طالبي علاوه بر ويتامين هاي A و C حاوي مواد مغذي مفيد ديگري مثل پتاسيم، فولات، فيبر، منيزيم، يد و ويتامين هاي B6، B3، B5  وB1 است. طبق نمودار بالا طالبي منبع غني ويتامين هايA  وC  ومنبع بسيار خوب ويتامين B6   و پتاسيم ومنبع خوبي از ساير مواد مغذي ذكر شده است. همانطور كه ويتامين A آنتي اكسيدان محلول در چربي است، ويتامين C آنتي اكسيدان محلول در آب است و مصرف اين ميوه به دليل دارا بودن مقدار زيادي از اين دو ويتامين، ابتلا به بسياري از بيماري هاي مزمن مثل بيماري هاي قلبي، سكته و سرطان را كاهش مي دهد . وجود مجموعه اي از ويتامين هاي گروه B در اين ميوه آن را به يك ماده بسيار خوب براي سوخت و ساز انرژي در بدن تبديل كرده است. از اين رو ميوه اي بسيار مفيد براي افزايش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.

انتخاب طالبي

براي خريد يك طالبي خوب و رسيده، با كف دست به آن ضربه بزنيد بايد يك صداي تو خالي داشته باشد. وقتي آن را در دست مي گيريد بايد نسبت به اندازه اش سنگين به نظر برسد و هيچ نقطه له شدگي يا نرم شدگي نداشته باشد. پوست آن بايد به رنگ كرم يا زرد مايل شده باشد ( رنگ سبز پوست نشانه كال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه بايد كمي نرم باشد و باقي مانده ساقه بايد به راحتي كنده شود. يكي ديگر از نشانه هاي رسيده بودن طالبي بوي ملايم شيريني است كه از پوست آن به مشام مي رسد.

خواص درماني گرمك و طالبي

1- طالبي ميوه اي خنك و اشتها آور است.

2- طالبي، ادرارآور، نرم كننده (مليّن) و موجب طراوت و شادابي پوست بدن است.

3- خوردن طالبي، بعد از غذا براي درمان كم خوني مفيد است.

4- مصرف طالبي براي كساني كه سل ريوي دارند و يا مبتلا به يبوست و بواسير هستند، مفيد است.

5- گرمك سرشار از ويتامين هاي A و C و سلولز است.

6- گرمك خنك و ملّين است؛ مخصوصاً براي كساني كه از يبوست مي نالند مفيد است.

7- گرمك و طالبي، تشنگي را در تابستان تسكين مي دهد.

8- گوشت طالبي براي تسكين سوختگي هاي سطحي و يا درمان ورم پوست موثر است.

9- آب طالبي براي نرم نمودن پوست مفيد است.

احتياط لازم در مصرف طالبي

1- كساني كه مرض قند دارند بايد در خوردن طالبي جانب احتياط را رعايت كنند و يا آن را مصرف نكنند.

2- كساني كه ورم معده دارند، نبايد در مصرف طالبي زياده روي كنند.

ارزش غذايي هلو

درخت هلو از زمان هاي قديم در چين وجود داشته و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . در قرون وسطي از آن بصورت يك داروي گياهي استفاده مي کردند. درخت هلو درختي است زيبا به بلندي تقريبا 5 متر كه داراي شاخه هاي زيادي مي باشد

برگ هاي آن بيضي شكل ، دراز وداراي كناره هاي اره اي است . گل هاي هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگ ها ظاهر شده و منظره زيبايي به درخت مي دهد . گل هاي هلو به رنگ صورتي ، قرمز يا سفيد مي باشد . ميوه هلو گرد و به رنگ طلايي و سرخ است كه روي آن را كرك هاي زيادي پوشانده است. هسته هلو بسيار سخت است و درون آن مغز هسته قرار درد كه تلخ است .

 هلو منبع غني ويتامين هاي آ و سی  و نيزمنبع خوبي از پتاسيم است. به آساني هضم مي شود و تقويت کننده بدن است.

هلو از نظر طب قديم ايران سرد است و داراي خواص زير مي باشد :

- به دليل داشتن آب فراوان ، براي رفع تشنگی و کم آبی بدن مي توان از آن استفاده کرد.

- هلو و برگه خيس شده آن ، اثر ملين بسيار خوبي براي رفع يبوست دارد.

- براي رفع بوی بد دهان  هلو بخوريد .

- هلو در افرادي كه گرم مزاج هستند باعث تقويت نيروي جنسي مي شود .

- روغن مغز هسته هلو براي درد گوش و گرفتگي مجراي گوش مفيد است .

- اگر روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسير بماليد اثر خوبي دارد.

- بهتر است هلو را با پوست بخوريد ، چون پوست آن داراي ویتامین آ  است.

- جوشانده گل هلو کرم معده و کرم کدو را دفع مي کند.

- هلو با هر معده اي سازگار است و نفخ ايجاد نمي کند.

- زود هضم است و به سرعت از معده و روده ها عبور مي کند.

- هلوي خام اشتها آور  است.

- هلو صفراآور است که براي اين کار بايد 185 گرم آب هلو را پس از صاف کردن با مقداري ترنجبين مخلوط کنيد و بخوريد.

- هلو با اينکه شيرين است ، براي افراد مبتلا به دیابت ضرري ندارد .

- ادرارآور و قليايي کننده خون است، بنابراين براي افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و روماتیسم مفيد است.

اگر خانم هاي باردار مي خواهند بچه زيبايي داشته باشند ، هلو بخورند .

- دم كرده برگ يا گل هلو براي رفع سياه سرفه استفاده مي شود.

- هلو را له كنيد و بصورت ضماد براي رفع دل پيچه بچه ها و دفع كرم روده روي شكم آنها قرار دهيد .

- برگ هلو و جعفري را با روغن زیتون مخلوط كرده و روي سوختگي و محل ضرب ديدگي بگذاريد .

- بهترين ماسک زیبایی را مي توانيد از هلو تهيه كنيد . براي جوان كردن پوست خود ، هلو را پوست كنده و آن را له كنيد و روي پوست قرار دهيد و بگذاريد مدت 20 دقيقه بماند . پس از آن صورتتان را با آب بشوييد.

- جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر و ضد كرم دارد.

- خوردن هلو سموم را از بدن خارج مي كند .

- هلو ميوه خوبي براي اشخاص مسن است .

مضرات :

- هلو براي اشخاص سرد مزاج مضر است. به همين دليل اين افراد بايد هلو را با عسل يا زنجبیل بخورند.

- هضم هلو براي بعضي از اشخاص دشوار است و نفخ ايجاد مي كند . براي اينكه ايجاد نفخ نكند ، بايد آن را حداقل نيم ساعت قبل از غذا خورد .

انبه ؛ ميوه اي براي تقويت بينايي

انبه يک ميوه گرمسيري است و اولين بار در هندوستان و نواحي استوايي کاشته شد. در نواحي استوايي درخت انبه چندين بار در سال بار مي دهد.

انبه نه تنها ميوه خوشمزه اي است، بلکه غني از ويتامين ، املاح و آنتی اکسیدان هاست. داراي فيبر زيادي است، ولي کالري و سديم  آن کم است. فاقدکلسترول و چربي اشباع است.

 انبه يکي از منابع غني ویتامین آ است. همچنين داراي مقادير کافي ویتامین سی ، ويتامين B ، پتاسيم ،کلسیم و آهن است. ویتامین آ در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتي دندانها ، پوست ، استخوان، غشاهاي مخاطي و بافت هاي نرم بدن نقش مهمي دارد.

نصف ميوه ي انبه ي متوسط معادل يک واحد ميوه است و70 کالري انرژي دارد. طعم انبه رسيده و تازه شبيه مخلوطي از طعم هلو و آناناس است و بسيار آبدار و خوشمزه مي باشد .

خواص و اثرات سلامتي انبه :

- از ميوه و پوست انبه علاوه بر ترشي و مربا ، عصاره اي درست مي کنند که داراي اثر قابض است. همچنين غرغره اين عصاره بصورت مخلوط با کمي آب، برای گلو درد  مفيد است.

- پوست آن داراي 15 تا 18 درصد تانن است و يک قاشق چايخوري پوست کوبيده آن به ميزان دو مرتبه در روز براي اسهال مفيد است.

- انبه ابتدا گس و بعد ترش مي شود و در اثر زياد ماندن بر روي درخت، کم کم شيرين مي شود.

- ميوه آن بوي خوشي مثل عنبر دارد.  دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز مي کند.

- تقويت کننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است.

کلیه و مثانه را تقويت مي کند.

- براي بهبود   سرفه، تنگي نفس ، انواع سردرد ، اسهال و دردهاي قولنجي مفيد است.

- عطش را رفع مي کند.

- براي چاق شدن افراد لاغر مفيد است.

- ادرار آور و مليّن است.

- مربا و ترشي انبه براي تقويت معده مفيد است.

نکات مورد توجه :

- زياده روي در مصرف انبه براي افرادي که طبع گرم دارند، مضر است.

- مصرف انبه به خصوص ترشي آن با معده خالي ، ايجاد ناراحتی معده مي کند. بنابراين بهتر است آن را بعد از غذا و ترشي آن را همراه با غذا ميل کرد.

- پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنيد ، زيرا بعضي افراد نسبت به آن حساسیت دارند.

انگور و خواص آن

انگور ميوه اي است بهشتي كه شامل ويتامينهاي A , B ، C مي باشد هم چنين داراي مقداري منيزيم ، كلسيم ، آهن ، فسفر ، پتاسيم و آلبومين است
هر شخصي بايد در روز انگور ميل كند زيرا ميوه اي ضد عفوني كننده است . امروزه در طب درمان هاي طبيعي ( نتروپت ) ، از رژيم هاي مختلف انگور استفاده مي كنند . هم چنين اين ميوه را براي درمان بيماري هاي يبوست ، عوارض رماتيسم ، كم خوني و حتي پيش گيري از سرطان سودمند مي دانند .
انگور هم لاغر كننده است و هم چاق كننده . بدين گونه كه اگر انگور را از صبح تا ظهر ، خالي ميل كنيد لاغر كننده است و اگر آن را همراه با غذا ميل كنيد چاق كننده است .
توجه داشته باشيد وقتي انگور ميل مي كنيد پشت آن آب سرد ننوشيد و يا ميوه هاي خشك مانند برگه ي هلو و غيره را با انگور و آب ميل نكنيد زيار دچار دل درد مي شويد .

يكي از خواص انگور ،‌ صاف كننده و « مولد خون بودن » آن است . انگور قند خون را نيز تنظيم مي كند . به علاوه انگور قرمز براي تصفيه ي خون و خون سازي از انگور سبز هم بهتر است . البته افراد Hypoglacimic ( افرادي كه قند خون پايين دارند ) مي توانند از انگور بهره ي زيادي ببرند . بنابر اين سعي كنند هميشه انگور تهيه کنند و چند بار در روز مقداري از آن را ميل كنند .
انگور يكي از ميوه هاي ضد سرطان شناخته شده است و اين ، به خاطر خواص ضد عفوني كنندگي آن است .
افرادي كه در دوره ي نقاهت يك بيماري هستند و يا ضعف عمومي بدن دارند ، و در نتيجه قدرت دفاعي بدن آنها كم شده است ، سعي كنند از انگور ، هويج ، سيب و هلو ، به مقدار زياد استفاده كنند . البته اين ميوه ها را با هم در آب ميوه گيري ريخته و آب ميوه ي حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند .
خوب است بدانيد انگور پتاسيم زيادي دارد كه به جبران ضعف بدن كمك مي كند .
انگور وسيب هردو ميوه بهشتي هستندكه افراد مبتلا به ناراحتي هاي قلب و اعصاب مي تواتند آب آن را نيز در طي روز بنوشند .
انگور براي سلامتي قلب ، ريه و كليه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزي، ملين و مدر بوده و براي مبتلايان به اوره ي خون مناسب و سازگار است .
اين نكته را هم بدانيد يبوست كه عوارض آن بي اشتهايي ، نفخ ، سردرد تشنگي مفرط و بد بويي دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف مي شود .
كشمش : كشمش تقويت كننده ي بدن است و اگر آن را مانند چاي دم كنيد و بنوشيد ، براي نرم كردن سينه و درد گلو مفيد است.

غوره : غوره براي افراد مبتلا به چربي خون بسيار مفيد بوده و ضد عفوني كننده بدن نيز هست هم چنين اگر با سالاد ميل شود ، براي لاغر كردن سودمند است .
سعي كنيد غوره را خالي نخوريد چون روي معده اثر سوء مي گذارد هم چنين خانم هاي باردار از خوردن غوره ي زياد خودداري كنند ،‌ چون غوره مدر است و امكان دارد موجب سقط جنين شود .

آب انگور قرمز از انسداد رگها پيشگيري مي‌كند

پژوهشگران اعلام كردند: انگور قرمز از تصلب شرايين و انسداد رگها پيشگيري مي‌كند.

به گفته اين پژوهشگران غليظ بودن خون،‌ اكسيداسيون سريع كلسترول، سفت و سخت شدن رگها دلايل اصلي بروز بيماريهاي قلبي و تصلب شرائين است.

اين پژوهشگران متوجه شدند كه اكسيداسيون كلسترول با خوردن انگور قرمز كاهش مي‌يابد و رگهاي خوني منبسط مي‌شوند و خون با سرعت بيشتري در بدن جريان مي‌يابد. علاوه بر اين خوردن انگور قرمز موجب بهبود عملكرد قلب مي‌شود.  انگور قرمز منبع سرشاري از ضد اكسيد كننده موسوم به كوئرستين است.

پوست انگور داراي ماده مفيد رزوراتول است كه از تراكم و روي هم انباشته شدن پلاكتهاي خون جلوگيري مي‌كند در نتيجه مانع لخته شدن خون در رگها مي‌شود.  انگور سرشار از ويتامين‌هايي مانند A ،B ،C، املاح، پتاسيم و يد است.  مصرف اين ميوه در درمان التهاب معده، روده و رفع سوء هاضمه مؤثرست.  طبق تحقيقات جديد علمي، انگور بسياري از ميكروبهاي داخل بدن را از بين مي‌برد.  انگور تازه، كشمش و شيره انگور براي رفع كم خوني بسيار مناسب است.

خوردن آب بعد از انگور موجب دل درد مي‌شود. آب انگور در معده‌هاي حساس ايجاد نفخ مي‌كند افرادي كه مبتلا به ناراحتي‌هاي گوارشي هستند نبايد دانه‌هاي انگور و پوست ضخيم روي حبه‌ها را بخورند.

زياده‌روي در مصرف انگور باعث بروز سنگ كليه مي‌شود. هر قدر از انگورهاي آفت‌زده بيشتر استفاده مي‌شود رسوب در كليه‌ها سريع‌تر تشكيل مي‌گردد، بنابراين بايد فقط از انگورهاي تازه و سالم استفاده كرد 




:: موضوعات مرتبط: خواص خوراکیها
ن : گروه سیب
ت :