هندوانه برطرف كننده التهاب و عطش، سازنده و رقيق
كننده خون و به خاطر دارابودن سلولز زياد نفاخ است.
هندوانه منبع غني ويتامينA به شكل بتاكاروتن و
ويتامينC است. اين ميوه
پرفايده التهاباتي را كه در بيماريهايي نظير آسم، تصلب شرائين، سرطان روده و
التهاب مفاصل وجود دارد، از بين مي برد.
همچنين منبع خيلي خوبي از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي
بنام ليكوپن است. ليكوپن يك رنگدانه شيميايي است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در
هندوانه مي شود و اثرات ضداكسيداني قوي دارد. اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن
رفته و راديكال هاي آزاد را خنثي مي كند.
راديكال هاي آزاد باعث اكسيده شدن كلسترول مي شوند، در
نتيجه كلسترول به ديواره رگهاي خوني مي چسبد و مي تواند باعث بروز حملات قلبي و
سكته شود.
راديكال هاي آزاد باعث انقباض و بسته شدن راههاي تنفسي
و در نتيجه تشديد حملات آسم مي شوند همچنين باعث افزايش التهابات ناشي از استئوآرتريت و
آرتريت روماتوئيد مي شوند، در نتيجه تخريب مفاصل را در اين شرايط بيشتر مي كنند.
راديكال هاي آزاد باعث آسيب سلولهاي ديواره روده و تبديل آنها به سلولهاي سرطاني مي شوند.
خوشبختانه ويتامينC و بتاكاروتن بعنوان آنتي اكسيدن هاي قوي (كه هر دو
در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، راديكال هاي آزاد را به دام انداخته و از
اثرات مخرب آنها در بدن جلوگيري مي كنند.
يك ليوان آب هندوانه 20
درصد نياز روزانه به ويتامين C و 14 درصد نياز روزانه به ويتامينA را تأمين مي كند.
اين ميوه به دليل دارا بودن
ويتامين(آ) و (ث)، براي افراد گرم مزاج بسيار مفيد است؛ معده را تقويت كرده و به
كساني كه ناراحتي معده دارند، مصرف آب آن توصيه مي شود. خوردن هندوانه در ناشتا
مناسب نيست و بهتر است كه بعد از غذا ميل شود.
مغز تخم هندوانه از بين
برنده كرمهاي موجود در معده و روده بوده و پوست سفيد هندوانه براي زخم گلو و دهان
بسيار مؤثر است.
هندوانه با 92 درصد آب براي
كليه و دفع سنگ کليه مفيد است. پزشكان قديم از جمله ابن سينا براي بيماريهاي كليه
خوردن هندوانه را تجويز مي كردند.