حرارات موجب تخريب يد
موجود در نمک می شود، بنابراین نمک یددار را باید به هنگام سرو غذا به آن
اضافه کرد.
نمکی که در هنگام جوش آمدن آب برای دم کردن برنج يا
ماکارونی بکار می رود یا درآب گوشت ريخته شده و می جوشد ديگر نمک يد دار
نيست زيرا با جوشاندن و گرما، يد آن را از بين برده ايم و تنها نمک آن باقی
مانده است.
علاوه بر نمک يد در لبنيات ، تخم مرغ ، سبزيجات وجود دارد، اين عنصر از
طريق غده تيروييد جذب شده و در ساخته شدن هورمون های تيروکسين نقش آفرينی
می کند.
گواتر، اختلال
درتکلم ، اختلالات روانی، کاهش ضريب هوشی و رشد قدی در کودکی و نوجوانی ،
کاهش رشد مغزی و جسمی در جنين ، عقب ماندگی رشد مغزی در نوزاد به عنوان
اختلالات ناشی از کمبود يد در بدن ياد و تاکيد کرد: يد دار کردن نمک طعام و
استفاده از آن به هنگام سرو غذا راه حلی کم هزينه برای پيشگيری از اين
معضل است .
توجه : مد نظر داشته باشيد 80 درصد نمکهاي يددار بازار تقلبي و تصفيه نشده و فوق العاده مضر هستند لذا حتما نمک تهيه شده بايد نکات ذيل را دارا باشد:
1- حتماً يد دار باشند
2- حتما تصفيه شده باشند
3- حتما مارک استاندارد داشته باشند
4- حتما پروانه ساخت و کد بهداشتي وزارت بهداشت را داشته باشند.
5- داراي مجوز توليد باشند
6- از مراکز معتبر تهيه شوند.
نمک را در ضروف دربسته نگهداري کنيد.