کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید خواص فندوق

فندق و خواص آن

فندق

اين روزها هر جايی برای عيد ديدنی می ‌رويم، می‌ بينيم هر کسی به یکی از مغزهای آجیل علاقمند است؛ برخی تخمه ژاپنی را ترجیح می دهند، برخی پسته و برخی ديگر بادام را دوست دارند. قسمت هايی از آجيل هم، تا مدت ها در ظرف باقی می ‌مانند. فندق يکی از آن دانه‌ هاست که در موردش کم لطفی می ‌‌شود.

ارزش تغذیه ای

فندق خواص و ارزش تغذیه ‌ای زیادی دارد، به همين دلیل از بروز خيلی بيماری‌ ها پیشگیری می ‌کند.

در هر 28 گرم فندق که به طور متوسط معادل 20 عدد مغز آن می باشد، 176 کالری انرژی نهفته است. این مقدار فندق دارای 17 گرم چربی، 5 گرم کربوهیدرات، 4 گرم پروتئین و حدودا 2 گرم آب می باشد.

فندق با داشتن روغنی خاص (اسید اولئیک)، پروتئین، کربوهیدرات، بتاسیتوسترول، ویتامین‌ها و املاح ضروری، جایگاه مخصوصی را در بین دیگر آجیل‌ ها باز نموده است.

بتاسيتوسترول

بتاسیتوسترول که به مقدار زیادی در فندق یافت می ‌شود، اثر فوق‌العاده‌ای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان (مخصوصا سرطان سينه و پروستات) دارد.

بنابراین مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، بدن را هم در برابر بیماری‌ های قلبي و هم در برابر سرطان محفوظ می ‌دارد.

روغن فندق

فندق غنی از روغن است. در واقع 60 تا 70 درصد فندق از روغن تشکیل شده است.

این ساختار و ترکیب روغنی دارای فواید زیر برای بدن است:

تامين انرژی، تنظيم حرارت، محفاظت در برابر عوامل بيرونی و کمک به گردش ويتامنيهاي محلول در چربي.

در روغن فندق، برخی اسیدهای چرب وجود دارند که اعمال مهمی را برای بدن انجام می‌ دهند؛ به عنوان مثال "اسید اولئیک" موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون پيشگیری می‌کند(کلسترول را به میزان 2/26درصد کاهش می ‌دهد)، قند خون را تنظیم می ‌کند و آپوپروتئین A-1 را که برای پيشگيری از بروز بيماری ‌های عروق سياهرگ مفید است، افزايش می ‌دهد(به ميزان 25 درصد) و آپوپروتئین B که مضر می ‌باشد را کاهش می ‌دهد(به ميزان 5/7 درصد).

ديگر اسيد چرب مفید در روغن فندق، "اسيد لينولئيک" است که به مقدار زيادی در روغن فندق يافت می ‌شود. لينولئيک اسيد نقش خيلی مهمی در رشد و سلامت اندام‌ ها دارد.

ويتامين های فندق

فندق

فندق يک منبع خوب از ویتامین‌های ب 1 ب2 ب 6  است. این ویتامین ‌ها برای حفظ سلامت مغز و خون‌سازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.

ویتامین E

ثابت شده است که مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، تمامی ويتامين اي مورد نیاز در روز را تامین می کند و برای پیشگیری از بیماری‌ های عروق سیاهرگ قلبی و سرطان کافی است.

روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه ‌های قلب و دیگر ماهیچه‌ های بدن ضروری است.

این ویتامین همچنین برای عملکرد طبیعی سیستم تولید مثل ضروری می ‌باشد.

ویتامین E از تجزیه و هموليز گلبولهاي قرمز جلوگيری می ‌کند، بنابراین به عنوان نوعی محافظ در برابر کم خوني یا آنمی عمل می کند.

از دیگر فواید ویتامین E که در فندق به وفور یافت می ‌شود، پیشگیری و ممانعت از عوامل ایجاد کننده سرطان می ‌باشد. اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ویتامین E با سلول‌ های سرطانی می‌ جنگد.

املاح فندق

فندق دارای مواد معدنی زیر می باشد:

*کلسيم که برای رشد استخوان ها و دندان‌ ها ضروری است.

* آهن که در خون ‌سازی نقش دارد.

* روي که نقش مهمی در هورمون‌ های جنسی دارد.

* پتاسيم که برای تحریک سیستم عصبی و عملکرد مناسب عضلات و ماهیچه‌ ها ضروری است.

در نهايت اين که:

تحقيقی جدید نشان داده است، افرادی که فندق و يا روغن آن را مصرف می‌ کنند، 50 درصد کمتر از کسانی که هيچ گاه فندق نمی ‌خورند، در معرض خطر مرگ بر اثر حمله ‌های قلبی هستند.

اين آجيل دارای مواد تغذیه ‌ای مفيدی برای سلامت قلب است.


ن : گروه سیب
ت :