کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید طبيعي درماني در گرما
تامین آب بدن در فصل تابستان؛


خوردني هاي ضد گرما

با گرم تر شدن هوا آب بدن نیز کم می شود و نیاز داریم تا این آب را برای بدن جایگزین کنیم. این کار تنها باخوردن آب حل نمی شود بلکه باید از میوه ها و سبزیجات مخصوص این فصل نیز کمک گرفته شود.
 برای اینکه آب بدنتان را تجدید کنید و همچنین ویتامین های لازم را به بدنتان وارد کنید بهتر است تا از این مواد غذایی استفاده کنید تا این آب در بدن شما وجود داشته باشد.

خیار:
یکی از بهترین میوه هایی که  می توانید در این فصل از ان ها استفاده گنید خیار است چرا که خیارهای  تازه مقدار زیادی آب دارند و همچنین در آن می توانید ویتامین ث را نیز پیدا کنید. در کنار آب، خیار برای پوست شما نیز بسیار مفید است و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.


سس گوجه: شاید به نظر غیر معقول آید اما احتمال دارد که مجبور باشید تا در این مدت از فست فودها نیز استفاده کنید و بهتر است از سس گوجه برای آن ها استفاده کنید چرا که بیشتر این سس ها از آب تشکیل شده اند و چربی آن ها نیز بسار کمتر است. پس هم آب بدن شما را تامین می کند و همچنین شما را چاق نیز نمی کند.


بادمجان: بادمجان یکی از آن سبزیجاتی است که برای لاغری بسیار مفید است چرا که مقدار بسیار زیادی آب و فیبر در آن موجود است و همچنین میزان بسیار کمی نیز کالری دارد. بهتر است تا از سرخ کردن ان ها پرهیز کنید و بیشتر به صورت آب پز از آن استفاده کنید.


هندوانه: در یکی از تحقیقات در دانشگاه پزشکی آبردن، محققان به این نتیجه رسیده اند که اگر سبزی یا میوه ای از ترکیب نمک، مواد معدنی و آب و شکر طبیعی تشکیل شده باشد برای رفع تشنگی و مرطوب کردن بدن شما از هزچیزی بهتر است و در آن تحقیق هندوانه به عنوان بهترین میوه از این دسته انتخاب شد چرا که نزدیک به 92 درصد آن از آب تشکیل شده است.



نوبرانه هاي بهاري  را با احتياط مصرف کنيد

كارشناسان بهداشتي تاكيد مي‌كنند كه گوجه‌سبز و چغاله بادام را از فروشندگان دوره‌گرد نخريد؛ مرطوب نگه‌داشتن اين ميوه‌ها در چنين شرايطي با آبي كه معلوم نيست از نظر بهداشتي چه وضعيتي دارد، امكان بروز آلودگي‌هاي ميكروبي در دستگاه گوارش، مسموميت‌هاي غذايي و حتي حصبه را چند برابر مي‌كند.همچنين مصرف گوجه‌سبز در دوران بارداري بايد با احتياط صورت بگيرد، اما در دوران شيردهي منع مصرفي براي آن وجود ندارد.
اين روزها در دنياي خوش‌آب و رنگ و خوشمزه ميوه‌ها، گوجه‌سبز، چغاله بادام و توت‌فرنگي دهان همه را آب مي‌اندازد. اين نوبرانه‌هاي بهاري گرچه با قيمتي بسيار گزاف در ارديبهشت هر سال عرضه مي‌شود، اما بيشتر افراد را در هر سن و سالي براي چشيدن طعم و مزه خود تهييج مي‌كند.

اين نوبرانه‌ها، ميوه‌هاي بسيار مفيدي است؛ ميوه‌هايي كه با سرشاربودن از فيبر، ويتامين و املاح؛ همچنين غني‌بودن از آنتي‌اكسيدان‌ها بهترين فرصت را براي مقابله با عوامل التهابي، بيماريزا و تقويت سيستم ايمني بدن فراهم مي‌كند.

با اين همه ميوه‌هاي بهاري را بايد با احتياط مصرف كرد، چرا كه امكان بروز آلودگي‌هاي ميكروبي در صورت رعايت‌نكردن اصول بهداشتي در مصرف آن بالاست.
ميوه‌هاي بهاري در كنار داشتن فيبر، املاح و ويتامين‌ها، كالري كمي دارد و به اين علت براي افراد داراي اضافه‌وزن بسيار مفيد است.

گوجه‌سبز، مناسب براي افراد چاق


گرچه بارها گفته شده، اما باز هم كارشناسان بهداشتي تاكيد مي‌كنند كه گوجه‌سبز و چغاله بادام را از فروشندگان دوره‌گرد نخريد؛ مرطوب نگه‌داشتن اين ميوه‌ها در چنين شرايطي با آبي كه معلوم نيست از نظر بهداشتي چه وضعيتي دارد، امكان بروز آلودگي‌هاي ميكروبي در دستگاه گوارش، مسموميت‌هاي غذايي و حتي حصبه را چند برابر مي‌كند.

 گوجه‌سبز در ميان ميوه‌هاي بهاري با دارا بودن ميزان انرژي پايين، براي افراد چاق بسيار مفيد است، اين ميوه به دليل سرشار بودن از فيبر براي كساني كه دريافت فيبرشان كافي نيست، بسيار مفيد است. گوجه‌سبز همچنين منبع خوبي از ويتامين‌هاي C ،K و A محسوب مي‌شود و سرشار از املاحي مانند كلسيم، منيزيم، آهن، مس، فسفر، روي و سديم است. از آن مهم‌تر اين كه به دليل دارا بودن ميزان پتاسيم زياد مي‌تواند فشار خون را كاهش دهد. از سوي ديگر، گوجه‌سبز به دليل داشتن آنتي‌اكسيدان بالا سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌كند و در كاهش تاثير عوامل استرس‌زا بر بدن مفيد است.

بعد از خوردن گوجه‌سبز مسواك نزنيد

برخي از كارشناسان تغذيه معتقدند كه گوجه‌سبز طبع سردي دارد و به همين دليل ممكن است عوارضي چون دل‌درد، تهوع و مشكلات گوارشي ايجاد كند، اما اين نكته قطعا ثابت نشده است. آنچه از سوي كارشناسان تغذيه به عنوان يكي از موارد قابل احتياط در مصرف گوجه‌سبز اعلام شده بروز نوعي حساسيت موقتي است كه در دهان و دندان ایجاد می‌شود.

ين ميوه به دليل دارا بودن ويتامين C در تقويت لثه‌ها و بهبود بافت آن بسيار مفيد است، اما به علت خاصيت اسيدي بعد از مصرف آن، دست‌كم تا يك ساعت از مسواك‌زدن دندان‌ها خودداري كنيد. به بيان ديگر، خاصيت اسيدي بودن گوجه‌سبز با مسواك‌زدن سريع پس از مصرف، به پوسيدگي دندا‌ن‌ها منجر مي‌شود.

افرادي كه دچار سنگ كليه هستند نيز بايد مصرف اين ميوه را محدود كنند. همچنين مصرف گوجه‌سبز در دوران بارداري بايد با احتياط صورت بگيرد، اما در دوران شيردهي منع مصرفي براي آن وجود ندارد.

چغاله بادام؛ مفيد براي درمان يبوست

حتما مي‌دانيد كه میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت است و قشر خارجی آن سبزرنگ و پوشیده از كركي ظریف است كه در داخل آن نیز روكشی سفید و نرم قرار دارد؛ اين روكش نرم، مغز آبكی و نازك بادام را در خود نگه مي‌دارد.

به تدريج كه پوسته‌های رویی و داخلی بادام سخت‌تر مي‌شود، اين ميوه به دانه‌اي تغيير شكل مي‌دهد كه از مغذي‌ترين انواع خشكبار است، اما میوه جواني كه هنوز رشدش كامل نشده و كال است، از نظر ارزش تغذيه‌اي به اندازه بادامي كه همه ما مي‌شناسيم، شناخته‌شده نيست.

اطلاعات تغذيه‌اي در مورد چغاله بادام كه تنها در كشور ما مصرف مي‌شود، محدود است، اين ميوه نيز غني از فيبر بوده و به خاطر نوع بافتي كه دارد، براي رفع يبوست بسيار مفيد است.

جالب آن كه در گذشته نيز اعتقاد بر اين بوده است كه چغاله بادام، لثه و ریشه دندان را تقویت مي‌كند و برای خشكی دهان مفید است.

هشت عدد توت‌فرنگي براي‌تامين ويتامين C

توت‌فرنگي يكي از بهترين ميوه‌هايي است كه تنها هشت عدد از آن مي‌تواند نياز روزانه ما را به ويتامين C تامين كند. بهتر است براي شستشوي مطمئن توت‌فرنگي، اين ميوه در آب خيسانده و آب آن چندين بار عوض شود، اين ميوه منبع خوبي از فسفر، آهن و پتاسيم است و مبتلايان به فشار خون آن را بيشتر مصرف كنند. آنتي‌اكسيدان‌ موجود در اين ميوه زيبا و خوشمزه، اثرات ضدالتهابي فوق‌العاده‌اي بخصوص در بيماران مبتلا به ورم مفاصل و بيماران قلبي دارد. ‌اسيدفوليك موجود در توت‌فرنگي نيز مي‌تواند در كاهش آسيب‌هاي چشمي مانند آب مرواريد تاثير بگذارد. حتي خوردن اين ميوه به مبتلايان به آسم توصيه مي‌شود.

البته توت‌فرنگي ممكن است در برخي افراد كه زمينه آلرژي دارند، حساسيت‌هاي پوستي يا نارحتي‌هاي گوارشي، يعني عوارضي چون دل‌درد، دل‌پيچه و اسهال را به همراه آورد. چنين افرادي بهتر است از مصرف زياد اين ميوه خودداري كنند.  


خواص خرما
خرما هم نوعي ميوه به حساب مي‌آيد؛ ميوه‌اي كه در ايران و خاورميانه بخوبي شناخته شده ‌است ولي در كشورهاي غربي به صورت ميوه و به شكلي كه ما آن را مصرف مي‌كنيم، استفاده نمي‌شود.
به گزارش مشرق به نقل از جام جم آنلاین، در آن كشورها معمولاً فقط از شيره آن در تهيه شيريني‌ها و كيك استفاده مي‌كنند البته خرما در ايران طرفداران زيادي دارد و هم به تنهايي و همراه چاي مصرف مي‌شود و هم در تهيه كيك و شيريني و نان و... از آن استفاده مي‌كنند.

در ضمن بايد بدانيم خرما يكي از مواد مغذي و خوشمزه‌اي است كه معمولاً مصرف آن در رژيم غذايي روزانه افراد توصيه مي‌شود.

خرما سرشار از انواع ويتامين‌ها و مواد معدني مانند كلسيم، منيزيم، آهن و... است. در واقع فوايد خرما آنقدر زياد است كه مي‌گويند اگر هر روز يك خرما بخوريد و يكي از خواص آن را بشماريد، در پايان سال باز هم روزها كم مي‌آيد و خواص خرما به پايان نمي‌رسد.

خرما حاوي فيبر طبيعي است و همچنين به علت داشتن پتاسيم براي تقويت سيستم عصبي بدن نيز مفيد است.

همچنين خوردن خرما خطر بروز سكته را نيز كمتر مي‌كند. مصرف مقدار مناسب خرما كلسترول خون را نيز كاهش مي‌دهد.

افرادي كه مي‌خواهند وزن‌شان افزايش يابد مي‌توانند از اين ماده غذايي مفيد در رژيم روزانه‌شان كمك بگيرند.

البته خرما براي برخي از افراد مضراتي نيز دارد. به عنوان نمونه كساني كه داخل دهان‌شان زخم و يا تاول وجود دارد بايد از مصرف خرما اجتناب كنند.

در ضمن، مصرف خرما با ماست نيز بسيار مضر است. همچنين افرادي كه ديابت دارند يا اين‌كه اين بيماري در خانواده آنها وجود دارد، بايد در خوردن خرما احتياط كنند.

افراد چاق يا كساني كه با مشكل اضافه وزن روبه‌رو هستند نيز بايد در خوردن خرما دقت داشته باشند و آن را بيش از حد مصرف نكنند.

البته به اين نكته هم توجه داشته باشيد كه انرژي خرما بسيار كمتر از انرژي قند ساده است و به همين دليل مصرف آن بسيار بهتر و مناسب‌تر از قندهاي ساده است.

با توجه به فوايدي كه از خرما گفته شد، بهتر است اين ماده غذايي را در برنامه غذايي خانواده خود جاي دهيد، اما هنگامي كه مي‌خواهيد خرما بخريد، حتماً توجه داشته باشيد خرما تازه باشد و مزه و بوي ترشيدگي ندهد. خرما هاي زرد (زاهدي) و خشک ارجحيت بسيار بيشتري دارند.









ن : گروه سیب
ت :