کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید پوکي نوشابه اي!
٣٥ سالگی آستانه پوکی استخوان ايرانيان

بر اثر نوشیدن بیش از حد نوشابه‌های گازدار، سن ابتلا به پوکی استخوان در ایرانیان به ویژه زنان به ٣٥ سال کاهش یافته است.

کاهش سن ابتلا به پوکی استخوان میزان شکستگی‌ها را سه تا چهار برابر افزایش یافته است.
 هر بطری نوشابه دارای 12 درصد یا ده قاشق چای خوری قند است که این میزان قند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های خطرناک متابولیکی مانند دیابت، چاقی، امراض قلبی - عروقی و سرطان است.
بر اثر نوشیدن بیش از حد نوشابه‌های گازدار، سن ابتلا به پوکی استخوان در ایرانیان به ویژه زنان به ٣٥ سال کاهش و میزان شکستگی‌ها سه تا چهار برابر افزایش یافته است.
 علاوه بر کافئین، رنگ‌ها نیز یکی‌دیگر از افزودنی‌های نوشابه است که به دلیل سمی بودن، در کبد که محل سم‌زدایی از خون است، تجمع پیدا می‌کند و به مرور سبب ایجاد عوارضی مانند نارسایی‌های کبدی و یا حتی سرطان کبد می‌شود.
 
رنگ‌های غیر استاندارد بعضی نوشابه‌ها با تجمع در کبد به مرور سبب ایجاد نارسایی در این عضو می‌شود.
 
دیگر افزودنی‌های نوشابه مانند اسید فسفریک، قند و افزودنی‌های نوشابه هر کدام سبب ایجاد عوارض و مشکلاتی برای بدن می‌شود.
 
در هر لیوان نوشابه ٣٥ تا ٥٥ میلی‌گرم کافئین وجود دارد که سبب بی‌خوابی و افزایش تپش قلب می‌شود و از سوی دیگر نوعی اعتیاد ایجاد می‌کند.
 
پوکی استخوان، دیابت، کم خونی، چاقی، بیماری‌های قلبی-  عروقی، نارسایی‌های کلیوی و سرطان بیماری‌های شایع در اثر نوشیدن زیاد نوشابه‌های گازدار است.
 
اسید فسفریک موجود در نوشابه ضمن تخریب مینای دندان، سبب افزایش احتمال پوسیدگی دندان می‌شود که از این رو متخصصان توصیه می‌کنند برای اینکه تماس نوشابه با دندان‌ها به حداقل برسد، باید نوشابه حتماً با نی نوشیده و بلافاصله پس از مصرف نوشابه نیز دهان با آب شسته شود.
 
تحقیقات نشان می‌دهد که کافئین یکی دیگر از افزودنی‌های نوشابه است که می‌تواند سبب ایجاد ناآرامی و به هم خوردن سیستم خواب شود.

ن : گروه سیب
ت :